Spoznajte vaše telo

Vaše telo je VAŠE NAJPOMEMBNEJŠE ORODJE

Spoznajte vaše telo

Ste že večkrat poizkusili shujšati pa vam to ni uspelo?

Ste se držali vseh navodil, jedli lepo, trenirali pa še vedno ni šlo in ni šlo?

Ste kljub vloženemu trudu klonili in niste dosegli cilja ter shujšali?

Verjemite, niste edini. Prazaprav je to ena najpogostejših zgodb sodobnega časa.

Sprememba se začne v glavi. Spremeniti morate svoje navade. Da pa bi lahko spremenili navade, morate najprej spremeniti svoje misli. Tako preprosto je.

Vse to vam ponujamo v Imago centru. Celostno obravnavo človeka, ki zajema tako telesni kot miselni del.

Rezultat ni zgolj posledica natančnega držanja predpisanega jedilnika, treniranja na način, ki so vam ga svetovali drugi, pa čeprav je ta pri njih deloval, in podobnih, običajno laičnih nasvetov. Rezultat tudi ni posledica uživanja čudežnih kapsul in ostalih produktov, ki jih danes tako radi oglašujejo.

Potrebno je poznavanje lastnega telesa, njegovih potreb in zahtev. Le-tega pa se običajno premalo zavedamo oziroma mislimo, da vemo vse, pa čeprav ne. Vsekakor veljajo neke osnovne smernice, ki so primerne za vse in s katerimi se vse začne. Ampak to je zgolj to - začetek. Ostalo je treba prilagoditi posamezniku, saj nihče ni enak drugemu. Določena količina ogljikovih hidratov v prehrani naprimer lahko pri nekomu povzroči dvig mišične mase, spet drugemu pa povečanje maščobnih oblog. Enako velja za ostale stvari, saj na vse ljudi nimajo istega učinka.

Po drugi strani pa tudi vzroki za prekomerno telesno težo ali splošno nezadovoljstvo s seboj niso enaki. Zato je pomembno, da na začetku procesa spreminjanja ugotovimo le-te in se lotimo preoblikovanja tako miselnih kot prehranjevalnih vzorcev, ki so med sabo neločljivo povezani.

Za odkrivanje morebitnih intratelesnih stanj, ki se jih morda sploh ne zavedate, pa bodo odločala na nadaljni potek in doseganje cilja, se uporablja diagnostika.

Brezplačen posvet


Vse pravice pridržane © 2016 IMAGO CENTER
Izdelava spletnih strani www.intuitiva.si